تلگرام اوپن نتورک (شبکه باز) چیست؟
TON : اصول این پلتفرم، اهداف، و ساختار. مزایا و معایب TON، چشم انداز آینده پس از راه اندازی.
تلگرام اوپن نتورک (TON)، یکی از جاه طلبانه ترین پروژه های حوزه ی بلاکچین محسوب می شود، که اخیرا اعلام کرده است در آخرین مرحله ی آماده سازی می باشد. برنامه ی راه اندازی این پروژه برای تاریخ 31 اکتبر تنظیم شده است. در سال 2018، پاول دورف حدود 1.7 میلیارد دلار برای این پروژه جمع آوری کرد. او قول داد که تا پایان اکتبر 2019، این پلتفرم آماده ی بهره برداری می باشد. با توجه به اینکه کیف پول GRAM اخیرا منتشر شده است، با این حال TON قصد دارد کار خود را شرع کند. اولین راه اندازی سیستم TON به شکل آزمایشی انجام می شود، زیرا بیشتر قسمت های آن همچنان در مرحله ی تکمیل قرار دارند اما خود این ایده به تنهایی قابل تحسین است. TON یک بستر شبکه ی چند منظوره می باشد، که شما قادر به انجام هرگونه فعالیتی می کند همانند ساختن یک نرم افزار یا انجام معاملات. این طرح نوعی “سوپر سرور” محسوب می شود. برای اطلاعات بیشتر مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
تلگرام اوپن نتورک – تاریخ راه اندازی و ویژگی های سرور غیر متمرکز نسل جدید
یکی دیگر از جاه طلبانه ترین پروژه های ارزهای دیجیتال در امسال که توسط برادران دورف ارائه شد، معرفی اولین نسخه از “شرایط استفاده” (ToS) برای نرم افزار کیف پول GRAM بود، که به طور رسمی اعلام می کرد تیم تلگرام مسنجر در پروژه ی تلگرام اوپن نتورک، دخالت دارند. این خبر به دو دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است:
- پیش از این، هیچ یک از افراد تیم تلگرام، از جمله پاول دوروف (مدیرعامل تلگرام و مالک سابق رسانه های آنلاین روسی و سرویس شبکه های اجتماعی VKontakte) تاکنون این پروژه را اعلام نکرده و در مورد آن اظهار نظر نکرده اند.
- این خبر تایید می کند که برنامه های راه اندازی پلتفرم در پایان اکتبر 2019، کاملا جدی هستند
گفته می شود که در اواخر سال 2018، پاول دورف به تمام سرمایه گذاران خود قول داده است که این پلتفرم تا 31 اکتبر 2019 راه اندازی می شود و در غیر این صورت کل مبلغ 1.7 میلیارد دلار را به 175 سرمایه گذار خود باز خواهد گرداند. در اوایل اکتبر، سرمایه گزاران یک ایمیل، حاوی لینک مولد اصلی TON (تا بتوانند به توکن های خود دسترسی پیدا کنند) دریافت کردند. راه اندازی این پروژه نهایتا برای 31 اکتبر برنامه ریزی شده است. چند روز بعد از ارسال ایمیل ها، شرایط استفاده از خدمات کیف پول منتشر شد. نکته قابل توجه این است که سرمایه گذاران بیشتری می خواستند در این پروژه شرکت کنند، اما دوروف با تعیین حداقل هزینه تخمین زده شده این پلتفرم در حدود 400-500 میلیون دلار، تصمیم گرفت از اعتماد جامعه cryptocurrency سوء استفاده نکند.
تلگرام اوپن نتورک – آخرین امید سرمایه گزاران در سال 2019
تلگرام اوپن نتورک یک بستر نسل جدید می باشد. این پلتفرم نوعی سوپر سرور سریع و ایمن می باشد؛ بر اساس آن میلیونها برنامه ی کاربردی مفید ایجاد و راه اندازی می شود. علاوه بر این یک زیرساخت اختصاصی و داخلی مبتنی بر بلاکچین در ان وجود دارد که رمز ارز گرام با ان معنا پیدا می کند، ما می توانیم کل نظریه پاول داورف را در این مورد درک کنیم، شاید ما در اینده توسط مرورگر TON وارد اینترنت شویم و کل شبکه اینترنت خود یک فضای اطلاعاتی در داخل شبکه باز تلگرام باشد.
بر خلاف اتریوم، که یک بستر برای نرم افزار های غیر متمرکز می باشد، TON دارای یک ساختار چند لایه ای پیچیده می باشد که هر لایه ی (تقریبا نوعی API یا یک برنامه) آن باید طبق وظیفه ی خود عمل کند تا عملکرد کل سیستم به خوبی انجام شود.
خدمات TON، مؤلفه ها و ساختار اصلی :
- ماشین مجازی تلگرام. در اصل پایه و اساس بلاکچینی پلت فرم TONمی باشد، در اصل یک نوع ماشین مبتنی بر گره می باشد که وظیفه ی آن اجرای قرار داد های هوشمند است. مایشن مجازی، امکان انجام معاملات (روابط قرار دادی) بین افراد شرکت کننده در شبکه را می دهد.
- شبکه ی TON. یک شبکه ی دو به دو و غیر متمرکز می باشد که توسط مشتریان این پلتفرم ایجاد می شوند.
- TON DNS. سرویسی است که آدرس های خدمات و پیمانکاران را به صورت هیومن ریدبل (فرمتی که توسط انسان قابل خواندن باشد) مشخص می کند. روش اجرای قرارداد های هوشمند هنوز در حال توسعه است، بنابراین، ماهیت آن در آینده به طور کامل توسط توسعه دهندگان آن، توضیح داده خواهد شد.
- TON Storage. همچنان در دست توسعه است. اما به طور کلی می توان گفت که از مفاهیم سرویس های ابری و تورنت در آنها استفاده شده است. این امکان را برای استفاده از ظرفیت رایگان کاربران شبکه فراهم می کند، که با گرم (gram) پاداش دریافت کنند.
- پرداخت های TON. این قسمت مربوط به پلتفرم پرداخت وجه می باشد
- پروکسی TON. سرویس است که تقریبا همانند بروزر Tor عمل می کند. این سرور پروکسی و ناشناس، امکان دور زدن بلوک ها را فراهم کرده و نوعی ممنوعیت ردیابی را در داخل پلتفرم ایجاد می کند.
- پیام های TON. عملکرد اصلی این مؤلفه تبادل پیام است – نه تنها بین کاربران انسانی بلکه پیام های رمزگذاری شده بین الگوریتم ها را نیز تبادل می کند.
مارک زاکر برگ سعی کرد چنین ایده ای را عملی کند اما با مخالفت سازمان های نظارتی (رگولاتورها) روبرو شد. دورف با قربانی کردن حریم خصوصی کاربران خود توانست موافقت SEC را بگیرد:
- کیف پول گرم، فقط توسط افراد بالای 18 سال قابل استفاده است. در صورتی که طبق قوانین یک کشور استفاده از این سرویس ممنوع باشد، نمیتوان از آن در کشور مورد نظر استفاده کرد.
- تایید هوییت الزامی می باشد. برای انجام فرایند تایید هویت، کاربر باید موارد روبرو را ارسال کند: مدارک هویتی به همراه یک عکس (برای مثال، پاسپورت)، تایید محل سکونت، اطلاعات کارت بانکی.
با وجود کنترل بر روی اطلاعات شخصی کاربران، دورف خاطر نشان می کند که TON هیچ دسترسی بر پس ورد ها و فایل های ذخیره شده ندارد. این بدان معناست که پلت فرم هیچ مسعولیتی در قبال امنیت اطلاعات شخصی کاربران ندارد و در صورت از دست رفتن دسترسی کاربر به کیف پول خود، هیچ کمکی نمی تواند بکند (زیرا به رمز عبور شما دسترسی ندارد).
بودجه ی TON. این پلتفرم بر پایه ی الگوریتم اجماع PoS/DpoS ایجاد شده است، که یعنی هیچ نیازی به ماینینگ (استخراج ارز) ندارد. 5 میلیارد از کوین ها به صورت همزمان توزیع می شوند؛ 52% آن برای خود پلتفرم ذخیره می شود، 44% آن به سرمایه گذاران فروخته خواهد شد، 4% آن بین توسعه دهندگان برنامه توزیع خواهد شد، اما ارز های دیجیتال به مدت 4 سال منجمد خواهند شد (احتمالا این کار به منظور جلوگیری از سوء استفاده ی توسعه دهندگان و فروش ناگهانی کوین و در نتیجه تاثیر ناگهانی بر روی بازار، انجام شده است). برخلاف ارز Libra فیس بوک، که در اغلب اوقات با TON مقایسه می شود، توکن به صورت استیبل کوین (ارز بدون نوسان) نمی باشد و قیمت آن به نسبت عرضه و تقاضا تغییر خواهد کرد.
در تلاش برای مشارکت کل جامعه ی کریپتو کارنسی، بناینگذاران TON، چندین مدل مسابقه را برگذار کردند: برای مثال، مسابقات بهبود ماشین مجازی، اجرای قرار داد های هوشمند، اصلاح کردن باگ کدهای بلاکچین، اکسچینج (صرافی) های ارز های دیجیتال، آزمایش نتورک و غیره.
مزایای اصلی TON و وجه تمایز ان از سایر پروژه ها:
- سایه دینامیک: یک تکنیک مقیاس پذیری است که توسط ان می توان بانک اطلاعاتی توزیع شده را به قسمت های جداگانه که هر کدام در یک سرور قرار دارند تقسیم کرد. در اصل شکل زیر ساختار کلی بلاکچین TON را نشان می دهد.
- شبکه های چند زنجیره ای همگن و ناهمگن. یک شبکه ناهمگن شبکه ای است که کامپیوتر ها که سیستم عامل های مختلفی دارند با پروتوکل های انتقال داده به هم دیگر متصل می کند. یک شبکه همگن PC ها را فقط از طریق عملکرد همگن و همان پروتکل های تبادل، به هم متصل می کند.
- قابلیت همکاری (کانکشن های قوی و ضعیف).
اگر بخواهیم بدون وارد شدن به جزئیات نظر دهیم (اگر علاقه مند هستید می توانید اطلاعات بیشتر را در اینترنت بیابید)، می توان گقت که TON نسل چهارم بلاکچین می باشد. اولین نسل بلاکچین شبکه بیتکوین می باشد که بر اساس الگوریتم های اجماع POW پایه گذاری شده است. دومین نسل بلاکچین را میتوان شبکه اتریوم در نظر گرفت که علاوه بر الگوریتم اجماع POW از قرداد های پیچیده هوشمند نیز پشتیانی می کند. نسل های سوم و چهارم بلاکچین با الگوریتم های PoS ,DPoS و BFT PoS توسط شبکه های چند زنجیره ای نا همگن پایه ریزی شده اند.
توسعه دهندگان TON می توانند مشکل معمول دیگر پروژه های رمزارزی را رفع نمایند، انها می توانند سرعت بالایی از پردازش معاملات را ارائه دهند. معماری TON به طور چشم گیری مقیاس پذیر می باشد. در اصل شبکه قادر خواهد بود میلیون ها تراکنش را در هر ثانیه انجام دهد اگرچه این قابلیت فعلا در حد تئوری می باشد. این سیستم طبق تقاضا مقایسش افزایش خواهد یافت(یعنی با پسوند)، این بدین معناست که سرعت اولیه ادعا شده ارائه نخواهد شد.
البته در بازار رمز ارزها افراد شکاکی نیز وجود دارند که مخالف راه اندازی ارز TON هستند.
- شاید TON همانند پلتفرم اتریوم و شبکه های دیگر، تبدیل به یک پلتفرم برای راه اندازی پروژه های اسکم شود. در حال حاظر تلگرام به اندازه کافی با ربات های اسکم پر شده است و رگلاتوری ها انهارا ناچیز می دانند هیچ نظارتی در مورد فعالیت های انان انجام نمی شود. با توجه به اینکه 90 درصد پروژه های ارزرمز وجود حبابی بیش نیستند این نگرانی ها تا حدودی منطقی به نظر می رسد.
- TON در نهایت به یک پروژه معمولی تبدیل خواهد شد که فقط نوسانات قیمت توکن ان جالب می باشد و یا مانند ارز لیبرا فیسبوک مورد توجه رگلاتوری ها خواهد بود. بیشتر اجزا پلتفرم برای دور زدن بلوک های مختلف طراحی شده است که این خود مغایر با شفافیت می باشد. تلگرام در حال حاظر به دلیل امکان ایجاد کانال های ناشناس و دشواری شناسایی اطلاعات کاربر به محبوبیت رسیده است، به همین دلیل استفاده از تلگرام در برخی از کشورها به صورت کامل یا محدود ممنوع می باشد.
- اگرچه پروژه LIBRA پروژه جاه طلبانه تری از پروژه TON می باشد اما برخلاف پلتفرم مارک زاکربرگ، توسعه TON به صورت پروژه منبع باز نمی باشد و کاربران اطلاعات دقیقی از معماری و اسیب پذیری احتمالی ان ندارند.
جمع بندی: جامعه رمز ارز ها پس از شکست بازار اتی بیتکوین ، Bakkt و دریافت نظر منفی رگلاتورها در مورد راه اندازی ارز لیبرا فیسبوک تا سال 2020 ، هم اکنون به شبکه باز تلگرام چشم دوخته اند. در حالی که شبکه بیتکوین و اتریوم در حال تبدیل شدن به یک پلتفرم منسوخ می باشد.TON می تواند به یک شبکه بی همتا تبدیل شود که سطح علمی جدیدی از توسعه رمز ارزها را با خود ارائه می دهد. آیا یکی از پر سر وصدا ترین پروژه های سال انتظار سرمایه گذاران را بروارده خواهد کرد؟ نظرات خود را از طریق ایمیل با ما در میان بگذارید.